MELD JE AAN EN ONTVANG WELKOMSTKORTING!

VRIJE TIJD

3x museum tips in Utrecht

In het (bijna) precieze midden van ons land vind je verschillende leuke musea. Van de iconische Nijntje tot magische tuinen. In Utrecht verveel je je niet!

3x museum tips in Utrecht

Museum Speelklok

Trakteer je oren in Museum Speelklok. In een wondere wereld van zelfspelende muziekinstrumenten leer je al doende en luisterende over de verhalen achter alle instrumenten. Orgelaapje Toon begeleidt de kinderen door een speurtocht waar ze zelf muziek componeren, programmeren en spelen. Of ga op de Muzikale Rondleiding waar je instrumenten live hoort spelen.

Centraal Museum

In het Agnietenklooster uit 1420 vind je het Centraal Museum. Hier waan je je een grote collectie van oude, moderne en toegepaste kunst en objecten gerelateerd aan de stadsgeschiedenis. Van historische kostuums tot oudheidkundige vondsten. Onderdeel van het museum is extra museum gewijd aan één van Nederlands grooste iconen: Nijntje. In het Nijntje Museum kunnen peuters en kleuters spelenderwijs de wereld van Nijntje ontdekken.

Botanische Tuinen Utrecht

Niet elk museum hoeft binnen te zijn. Schijnt de zon? Pleeg dan een bezoekje aan de Botanische Tuinen van Utrecht. In deze magische plek van zeven hectare vind je verschillende deeltuinen. Bijvoorbeeld de rotstuin die, als grootste rotstuin van Europa, ruim 3.000 type rotsplanten bevat. Of ruik en voel je weg door de Ontdektuin. In de Evolutietuin ontdek je de resultaten van miljoenen jaren aan evolutie in het plantenrijk. Een waar oord voor de plantenliefhebber!

AANMELDEN

MELD JE GRATIS AAN VOOR HELY

-

-

-

-

-

-

-

Als er een Hely Hub in de buurt is ontvang je direct een mail om je account mee te activeren. Lees op hely.com/privacy meer over hoe we jouw gegevens verwerken.