MELD JE AAN EN ONTVANG WELKOMSTKORTING!

VRIJE TIJD

3x museum tips in Haarlem

In Haarlem valt genoeg te ontdekken. Hier komt de geschiedenis van de wetenschap tot leven en kun je alles leren over hoe het was als Joodse onderduiker in WOII.

3x museum tips in Haarlem

Teylers Museum

Nederland kent een rijkte geschiedenis in kunst, cultuur en wetenschap. Deze geschiedenis komt tot leven in het Teylers Museum in Haarlem. Het museum dankt zijn naam aan Pieter Teyler van der Hulst. Deze rijke Haarlemmer had als aanhanger van de Verlichting een grote belangstelling voor kunst en wetenschap. Hij liet in zijn testament dan ook zijn volledige vermogen en collectie na aan de Teylers Stichting. Sinds 1784 is het museum geopend voor bezoekers. Naast de indrukwekkende collectie, vind je hier ook de oudste Nederlandse museumzaal waarvan het interieur nagenoeg in originele staat behouden is.

Het Dolhuys

In Het Dolhuys in Haarlem word je aan het denken gezet. Stereotypering wordt hier flink ter discussie gesteld om een bijdrage te leveren aan erkenning, waardering en begrip voor alle mensen. In het bijzonder wordt hier aandacht geschonken aan mensen in Nederland die afwijken van de geldende norm in gedrag, denken en/of emoties. Er wordt vergeleken hoe hiermee werd omgegaan in zowel het heden als verleden, in positieve en negatieve zin. Op deze manier werkt het museum aan de destigmatisering van mensen met een psychiatrische aandoening. Verrassend, inspirerend en leerzaam.

Corrie Ten Boomhuis

Corrie ten Boom was verzetsstrijdster en evangeliste in de tijd van de Tweede Wereldoorlog. Via een valse muur in haar slaapkamer, bood zij een schuilplaats voor 6 Joodse mensen. In haar ouderlijk huis kun je rondkijken hoe zij als verzetsstrijdster leefde en kun je de originele schuilplaats van haar onderduikers aanschouwen. De perfecte kans om je in te beelden hoe deze mensen op deze manier aan de dood konden ontsnappen. Een museum met een boodschap voor nu en de toekomst.

AANMELDEN

MELD JE GRATIS AAN VOOR HELY

-

-

-

-

-

-

-

Als er een Hely Hub in de buurt is ontvang je direct een mail om je account mee te activeren. Lees op hely.com/privacy meer over hoe we jouw gegevens verwerken.