MELD JE AAN EN ONTVANG WELKOMSTKORTING!

VRIJE TIJD

3x museum tips in Den Haag

In onze politieke hoofdstad vind je een rijke geschiedenis. Voor jong en oud is hier van alles te ontdekken. Hier vind je onze beste tips!

3x museum tips in Den Haag

Louwman Museum

Autofanaten opgelet! In het Louwman Museum kijk je je ogen uit bij ruim 275 auto's. Het Louwman Museum werd in 1934 opgericht toen P.W. Louwman de eerste auto van de collectie aanschafte. Over de jaren heen hebben twee generaties van de familie Louwman de collectie verder aangevuld. Het museum heeft als doel om beeld te geven van wat de automobielindustrie sinds 1887 heeft voortgebracht. Naast één van de oudste auto's die bewaard is gebleven, vind je hier onder andere een Cadillac van Elvis Presley, een Aston Martin uit de James Bond film Goldfinger en de Mercedes-Benz van keizer Wilhelm II van Duitsland.

Atlantikwall Museum Scheveningen

We duiken de geschiedenis in in het Atlantikwall Museum Scheveningen. De Atlantikwall was een verdedigingslinie van Nazi-Duitsland die ruim 5.000 kilometer van de Europese westkust verspreid lag om een geallieerde invasie te voorkomen. In dit museum kun je rondkijken in verschillende originele Duitse bunkers uit de Tweede Wereldoorlog. Met als boegbeeld de commandobunker in het complex Widerstandsnest 318.

Escher in Het Paleis

De alom bekende Maurits Cornelis Escher maakte prachtige kunstwerken die je hoofd doen tollen. Hij speelde veel met wiskundige formules in zijn werken, waardoor er optische illusies ontstaan. In Escher in Het Paleis is het bijna volledige oevre van Escher te zien. Naast zijn bekende werken zijn ook zijn vroege Italiaanse landschappen, studietekeningen en Moorse moazïeken te bekijken. Het hoogtepunt van de tentoonstelling is de zeven meter lange Metamorfose III. Dit kunstwerk geeft een koppeling weer van eeuwigheid en oneindigheid.

AANMELDEN

MELD JE GRATIS AAN VOOR HELY

-

-

-

-

-

-

-

Als er een Hely Hub in de buurt is ontvang je direct een mail om je account mee te activeren. Lees op hely.com/privacy meer over hoe we jouw gegevens verwerken.