ios
android

MELD JE AAN EN ONTVANG WELKOMSTKORTING!

DUURZAAMHEID & DEELVERVOER

De voordelen van deelvervoer

In de afgelopen jaren heeft deelvervoer een grote opmars gemaakt. Vooral in de grote steden lijkt het wel of de deelscooters en deelauto’s de stad hebben overgenomen. Voor sommigen is deelvervoer inmiddels al een deel van de dagelijkse, wekelijkse of maandelijkse routine. Voor anderen een nog niet helemaal een begrepen concept. Waarom is deelvervoer populairder aan het worden?? We geven je een aantal voordelen van deelvervoer die deze groei verklaren. 

Veel mensen kunnen een straatbeeld zonder deelauto’s, deelscooters, deelstepjes en deel(bak)fietsen niet meer voor zich zien. Het aantal deelauto’s is in de laatste paar jaar ontzettend toegenomen. In 2015 reden er zo’n 14.000 deelauto’s rond in Nederland. In maart 2021 was dit aantal flink gestegen naar ruim 87.000. 

Je betaalt alleen voor je gebruik

Wegenbelasting en verzekering lopen gewoon door, ook als jij je auto niet gebruikt. Bij deelvervoer betaal je alleen voor je gebruik. Je betaalt een bepaalde prijs voor je rit. Hierin zitten de kosten voor de auto - zoals onderhoud, belasting & verzekering - inbegrepen, maar omdat je de auto deelt, deel je dus ook die kosten! Welke prijs je betaalt, verschilt per aanbieder. Bij Hely betaal je enkel voor de duur van je rit. Je betaalt een vast uurtarief en niet voor de gereden kilometers. Hierdoor weet je bij het reserveren van een auto ook gelijk hoeveel je kwijt gaat zijn. 

Minder kopzorgen

Het bezitten van auto kan best wat gedoe opleveren, met bijvoorbeeld de APK of je verzekering. Met deelvervoer hoef je je hier geen zorgen over te maken. Hier kun je al dit soort kopzorgen, klusjes, documenten volledig aan ons uit handen geven. Je hoeft alleen maar in te stappen en weg te rijden. Wij regelen de rest. 

Nooit zoeken naar een parkeerplaats

Dit voordeel gaat misschien niet over elk soort deelvervoer, maar wel over een groot deel. Een aantal deelvervoer aanbieders werkt met vaste parkeerplekken voor hun auto’s. Zo ook Hely. Je hoeft dus nooit bang te zijn dat er geen plek beschikbaar is, waardoor je vier straten verderop pas ergens kan parkeren. In plaats daarvan kun je zorgeloos terug naar dezelfde plek rijden als waar je de auto hebt opgehaald en hem in no-time weer terug zetten!

Milieuvriendelijk

Dat het niet goed gaat met het klimaat zijn we ons allemaal bewust van. Veel van ons proberen al zoveel mogelijk bij te dragen door minder vlees te eten, korter te douchen en ons afval te scheiden. Maar ook met deelvervoer kun je een groot verschil maken! Uit een onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) uit 2015 blijkt dat automobilisten gemiddeld per persoon 1.600 kilometer per jaar minder gingen rijden toen zij overstapten van hun eigen auto naar deelauto’s. Dit staat gelijk aan 90 kilo CO2 per jaar. Deze afname komt omdat autodelers gemiddeld vaker ook de fiets en het openbaar vervoer gebruiken. In totaal leveren deelauto’s momenteel een besparing van tussen de 175 en 265 kg CO2 per autodelend huishouden op. 

Meer ruimte

De term zegt het al: deelvervoer is vervoer wat wordt gedeeld. Dit betekent dus dat meerdere mensen deze vervoersmiddelen gebruiken, wat, vooral in het geval van auto’s, betekent dat zij minder - of helemaal geen - eigen auto nodig hebben. Dit heeft als resultaat dat mensen minder snel een (tweede) auto kopen en er dus minder auto’s in het straatbeeld geparkeerd staan. Uit onderzoek van Greenwheels is gebleken dat één deelauto gemiddeld 11 privéauto’s vervangen. Hiermee wordt er zo’n 100 m2 ruimte bespaard. Deze ruimte kan vervolgens weer gebruikt worden om bijvoorbeeld meer groen toe te voegen.

overtuigd?

In Nederland vind je in 13 verschillende gemeentes Hely Hubs. Neem hier een kijkje of er een Hely Hub bij jou in de buurt zit. Zit er geen? Via apps zoals Gimble of Gayio kun je vinden of er een andere deelvervoer aanbieder bij jou in de buurt zit. Volg ons ook op Instagram of Facebook! Zo blijf je goed op de hoogte of er een Hely Hub in jouw buurt opent. 

MELD JE GRATIS AAN VOOR HELY

-

-

-

-

-

-

-

Als er een Hely Hub in de buurt is ontvang je direct een mail om je account mee te activeren. Lees op hely.com/privacy meer over hoe we jouw gegevens verwerken.