ios
android

MELD JE AAN EN ONTVANG WELKOMSTKORTING!

RIJTIPS

OP PAD MET DE E-CAR

Bij Hely zijn we fan van e-cars: ze zijn duurzaam, modern en rijden ook nog eens heel lekker! Daarom zetten we de e-car graag even in het zonnetje met wat handige tips. Ook al kan een volledig opgeladen e-car een flink eindje - tot wel 230km - mee, niemand wil halverwege zijn rit verrast worden door een lege batterij. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je voor en tijdens je rit kunt doen om ervoor te zorgen dat jouw accu de hele rit meegaat! Hieronder onze tips.

MET DEZE TIPS HAAL JE ALLES UIT DE ACTIERADIUS VAN DE E-CAR

TIP 1: Ken je energievreters

Harde tegenwind, regen en vergelijkbare weersomstandigheden hebben invloed op de actieradius. Ook zaken als verwarming, airco en verlichting verbruiken veel energie. Heb je een lange rit en is het slecht weer? Laad de e-car dan tijdens je afspraak op bij een laadpaal, dan heb je nog genoeg actieradius voor de terugweg.

TIP 2: Zet de e-car in Eco-stand

De e-car heeft een Eco-stand, waarmee de klimaatregeling en PK's van de auto worden vermindert om energie te besparen. Bij een Nissan Leaf en de Skoda Citigo kun je deze activeren door op de 'Eco' knop te klikken in het middenconsole. Bij de Volkswagen E-Golf klik je op 'Mode' in het middenconsole en selecteer je vervolgens op het scherm 'Eco' of 'Eco+'.

TIP 3: Laad op tijdens het rijden

Door de recuperatie-stand van de e-car aan te zetten kun je makkelijk veel energie besparen. Hiermee laad de e-car zich elke keer wanneer je het gas loslaat een beetje op. Bij een Nissan Leaf activeer je de recuperatie door Pro-Pilot en E-Pedal te activeren in het middenconsole. Bij de Skoda Citigo vind je in het middenconsole een aantal letters. Door de auto in de B-stand te zetten is de recuperatie-stand ingeschakeld. Bij de Volkswagen E-Golf activeer de recuperatie door de auto in D (drive) stand te zetten en vervolgens de pook naar links te duwen.

Tumb Volkswagen e-Golf

TIP 4: Hanteer een rustige, constante snelheid

Hoe harder je rijdt, hoe meer energie de e-car verbruikt. Rijd daarom niet te hard en kies, indien mogelijk, de kortste route in plaats van de snelste. Daarnaast is veel gas geven en vaak afremmen een echte energievreter. Probeer daarom een constante snelheid aan te houden.

TIP 5: Oplaadpalen bij jou in de buurt

Op oplaadpalen.nl kun je alle laadpalen bij jou in de buurt vinden. Het vermogen van laadpalen wordt uitgedrukt in kW en staat symbool voor Kilowatt. Hiermee wordt het elektriciteitsverbruik gemeten. Het vermogen van een laadpaal aan huis, op kantoor of in jouw buurt biedt 3,7 kW tot 11 kW laadvermogen, het duurt hierdoor een aantal uur voordat je accu is opgeladen. Langs de snelweg vind je steeds meer snellaadstations, deze bieden vermogens tot wel 350 kW! Dit is bijna 100 keer meer vermogen dan een thuislaadstation. Deze snelladers brengen de capaciteit van een gemiddelde lege accu al naar 80% in een half uur! Je kunt op Fastned kijken waar deze snellaadstations staan.

WIST JE DAT?

  • Een e-car 55% minder CO2 uitstoot dan een reguliere personenauto?

  • Je ook tijdens je rit je reservering kunt verlengen? Handig voor als je toch iets uitloopt!

  • Het aantal elektrische auto’s in Nederland ieder jaar bijna verdubbelt?

  • Één van de snelste snelladers van de wereld in Nederland staat? Deze laadt met maarliefst 350 kWh!

E-auto bij het snellaadstation

Zelf op pad?

Ervaar zelf de voordelen van de e-car en boek je Hely voertuig eenvoudig in de Hely app! Heb je nog geen Hely account? Meld je aan en ga direct op pad!

AANMELDEN

MELD JE GRATIS AAN VOOR HELY

-

-

-

-

-

-

-

Als er een Hely Hub in de buurt is ontvang je direct een mail om je account mee te activeren. Lees op hely.com/privacy meer over hoe we jouw gegevens verwerken.