ios
android

MELD JE AAN EN ONTVANG WELKOMSTKORTING!

RIJTIPS

VEILIG RIJDEN IN EEN REGENBUI

Het komt in Nederland vaak genoeg voor. In de lente, de zomer, de herfst en de winter. Welke seizoen het ook is, het kan ineens flink gaan stortregenen. Soms weet je het van tevoren, maar het kan je ook zomaar overvallen wanneer je in de auto zit of net de auto in wil stappen. Met zulke weersomstandigheden is het belangrijk dat je je rijgedrag aanpast om je eigen veiligheid en die van anderen te beschermen.

In Nederland regent het gemiddeld zo’n 873 millimeter per jaar. Flinke regenval kan behoorlijk vervelend zijn als je achter het stuur zit. Slechter zicht en slipgevaar kunnen ervoor zorgen dat je je niet zo zeker voelt op de weg als normaal. Met de tips uit deze blog kun je je goed voorbereiden op rijden tijdens een hevige regenbui. Zo kun je veilig op weg met je deel auto!

Tip 1: Pas je snelheid aan

Misschien voor de hand liggend, maar wel erg belangrijk. Verminder je snelheid om je grip op de weg zo goed mogelijk te houden. Ook werken ruitenwissers beter met een lagere snelheid.

TIp 2: Rem eerder

Op natte wegen is het remweg van je auto een stuk langer dan op een droog wegdek. Zorg dus dat je op tijd begint met remmen om te zorgen dat je snelheid op tijd verminderd is. Hou bij voorkeur dubbel zoveel afstand op je voorganger dan dat je normaal gesproken zou doen. 

Tip 3: Houdt afstand

Bij een hoosbui is het zicht op de weg vaak slechter en ook je remweg is langer dan wanneer het droog is. Houdt dus voldoende afstand op je voorganger, zodat wanneer deze remt, jij genoeg ruimte hebt om te kunnen handelen. 

TIp 4: Ruitverwarming

Je voorruit en achterruit kunnen snel beslaan wanneer het regent. Zet je airco en je achterruitverwarming aan om te voorkomen dat je niks meer kan zien. 

Tip 5: Gebruik geen cruise control

Het is belangrijk om extra goed op te letten wanneer je rijdt tijdens een regenbui. Gebruik daarom geen cruise control. Wanneer je cruise control gebruikt, kan je reactietijd tot remmen of gas geven verminderen. 

Tip 6: Zorg voor een schone voorruit

Ruitenwissers werken het beste op een schone voorruit. Zorg dus dat deze niet al te vies is voor een optimaal zicht.

HELY HELPT JE OP (DE) WEG

Bij Hely vinden we het belangrijk dat jij onder alle weersomstandigheden veilig de weg op kunt. Daarom rijden onze fleetcheckers constant rond om de auto’s te controleren op bandenspanning, ruitenwissers, verlichting, etc. Zo kun jij met een gerust hart op pad, ook wanneer het plenst

AANMELDEN

MELD JE GRATIS AAN VOOR HELY

-

-

-

-

-

-

-

Als er een Hely Hub in de buurt is ontvang je direct een mail om je account mee te activeren. Lees op hely.com/privacy meer over hoe we jouw gegevens verwerken.