ios
android

MELD JE AAN EN ONTVANG WELKOMSTKORTING!

DUURZAAMHEID & DEELVERVOER

MISVATTINGEN OVER DEELVERVOER WEERLEGD

In de Hely Hubs vind je diverse soorten deelvervoer, welke je allemaal simpel kunt gebruiken via één app. Zo blijf je altijd flexibel en reis je een stuk duurzamer, ook als je geen eigen auto hebt! Deelvervoer biedt een oplossing voor vele maatschappelijke problemen, zoals de parkeerdrukte en het toenemende verkeer. Maar ook voor jouw dagelijks leven kan deelvervoer een uitkomst zijn; geen onderhoud, minder kosten en toch altijd een goed werkend voertuig voor de deur. Toch horen we vaak nog misconcepties en bezwaren over deelvervoer, we lichten hieronder een aantal misconcepties toe en weerleggen deze.

JE HAALT MEER UIT DEELVERVOER

In Nederland houden we graag vast aan oude gewoontes, ook al leveren je deze niet altijd het meest op. Van de e-bike pakken in plaats van de bus, tot je auto inleveren en met deelvervoer rijden; het gaat niet vanzelf.

“Een deelauto gebruiken voor mijn ritten is duurder dan met mijn eigen auto”

Dit bezwaar staat met stip op 1 en is tegelijkertijd de grootste misconceptie van allemaal. Ga namelijk maar eens na hoeveel kosten je per maand kwijt bent aan verzekering, belasting en parkeren. Daar komen natuurlijk nog kosten bij voor onderhoud en brandstof/opladen, bovenop de aanschafprijs! En wees eens eerlijk; hoe vaak staat je auto nou eigenlijk stil? Met deelvervoer betaal je alleen wanneer je rijdt en dat kan je erg veel geld besparen. Nog steeds moeilijk te geloven? We rekenen het even uit:

Kosten besparen met deelvervoer

* Bron: Nibud

** Uitgaand van intensief gebruik auto (5x per week) waarbij in totaal ca. 500 km per week wordt afgelegd.

*** Alleen bij Hely betaal je geen kilometerkosten. Bij de meeste andere deelvervoeraanbieders is dit wel het geval.

Als je ervoor kiest om met deelvervoer te rijden, kun je dus al snel €50 per maand besparen! Je bespaart nog veel meer als je een tijdje geen auto nodig hebt; bijvoorbeeld als je op vakantie gaat of nu, wanneer je voornamelijk thuis werkt. De vaste kosten van een eigen auto lopen namelijk gewoon door, maar bij Hely betaal je niks als je niet rijdt.

“Als ik met deelvervoer ga rijden i.p.v. met mijn eigen auto, weet ik niet zeker dat deze beschikbaar is wanneer ik hem nodig heb”

Bij een eigen auto weet je natuurlijk dat deze altijd voor de deur staat wanneer je hem nodig hebt. Aangezien deelauto’s ook door anderen gebruikt kunnen worden, zijn sommige mensen nog wel eens bang dat ze mis kunnen grijpen. Bij Hely zijn we hier goed van op de hoogte en hebben daarom een aantal dingen geïmplementeerd om misgrijpen te voorkomen:

  1. Bij Hely kun je een voertuig al vanaf twee weken van tevoren reserveren in de app. Dus als je weet op welke dag je een belangrijke afspraak hebt of met de auto op pad moet, kun je deze dus al ruim van tevoren vastzetten. Dit voertuig kan dan niet meer door anderen gereserveerd of gebruikt worden en staat gewoon voor je klaar wanneer je hem nodig hebt.

  2. Als je onverwachts ineens ergens heen moet, hebben we op de Hely Hub ook altijd ‘Show & Go’ voertuigen staan. Dit zijn deelauto’s of -fietsen die je direct kunt meenemen zonder reservering. In de Hely app kun je altijd zien welke voertuigen er op dit moment beschikbaar zijn op de hub.

  3. Met jouw Hely account krijg je ook toegang tot alle andere Hely Hubs in Nederland. Je kunt dus ook altijd een voertuig reserveren bij een andere Hely Hub in de buurt of in een andere stad. We hebben altijd wel iets voor je klaarstaan!

  4. Natuurlijk houden we bij Hely nauwlettend in de gaten hoe vaak de voertuigen in onze hubs worden gebruikt, voor hoe lang en wanneer. Op deze manier zorgen we ervoor dat het juiste aantal voertuigen in jouw hub staan, zodat je niet misgrijpt.

“Ik heb kinderen en daarom is een auto voor de deur echt een vereiste”

Oke, dit is inderdaad een goeie. We kunnen ons goed voorstellen dat het handiger is om alle kinderstoeltjes en spulletjes niet voor elke rit in- en uit te hoeven laden. Maar als de kinderen alweer wat ouder zijn, heb je dit dan nog steeds nodig? Daarnaast hebben veel gezinnen een tweede auto, voor wanneer de één op pad is met de kinderen en de ander even boodschappen wil doen. Deze tweede auto wordt echter meestal alleen voor sporadische ritten gebruikt en kan prima vervangen worden door een deelauto. Dit bespaart je een hoop extra kosten, wat je weer aan iets veel leukers kunt besteden, zoals een weekendje weg met het hele gezin!

OOK HELY DEELVOERVOER UITPROBEREN?

Heb je nog geen Hely account, maar ben je wel benieuwd naar de Hely deelvoertuigen? Meld je dan aan en ga op pad met de deelauto's, e-bikes en e-bakfietsen van een Hely Hub bij jou in de buurt.

AANMELDEN

MELD JE GRATIS AAN VOOR HELY

-

-

-

-

-

-

-

Als er een Hely Hub in de buurt is ontvang je direct een mail om je account mee te activeren. Lees op hely.com/privacy meer over hoe we jouw gegevens verwerken.